YogaCentrumjeshiva

Inhoud

Wat is belangrijk bij Yoga

Bij yoga is het belangrijk om te onthouden dat het een manier van leven is, en niet alleen een oefening of een manier om in vorm te blijven. De belangrijkste aspecten van yoga zijn:

  1. De lichaamshouding oftewel Asana’s: Dit zijn de fysieke oefeningen die worden gedaan tijdens een yoga-sessie. Ze helpen om de flexibiliteit, kracht en balans van het lichaam te verbeteren.
  2. Verschillende ademhalingstechnieken: Dit zijn technieken om de ademhaling te beheersen en te bevorderen. Ze kunnen helpen om het zenuwstelsel te kalmeren en stress te verminderen.
  3. Meditatie: Yoga bevat verschillende meditatietechnieken die kunnen helpen om de geest te kalmeren en te concentreren.
  4. Gedachten en emoties: Yoga kan helpen om de gedachten en emoties beter te begrijpen en te beheersen. Het kan ook helpen om een dieper begrip te krijgen van het zelf en de wereld om ons heen.
  5. Verbinding met het hoger zelf: Voor sommigen is yoga een manier om zich te verbinden met een hoger zelf of met een hogere macht. Dit kan leiden tot een gevoel van innerlijke vrede en vervulling.

Wil je meer weten over Yoga? Neem contact met ons op.